+358 40 152 6501 info@helsinginkotifysio.fi

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset Fysioterapiasta

 

Minulla on fysioterapialähete, kuinka se toimii?

Lääkäri kirjoittaa fysioterapialähetteen, mikäli katsoo, että teillä on tarve saada fysioterapiaa. Fysioterapialähetteellä saatte Kelan korvausta fysioterapiakäynnistämme. Jos lähete oikeuttaa kotikäyntiin, on korvaus 45 minuutin fysioterapiasta 11 €. Me hoidamme paperityöt, kunhan teillä on voimassa oleva Kela-kortti ja toimitatte meille lääkärin kirjoittaman fysioterapialähetteen.

Voinko saada fysioterapiaa ilman lääkärin lähetettä?

Kyllä voit. Silloin et ole oikeutettu Kelan korvaukseen.

Mitä käynti maksaa ja miten laskutus toimii?

Ensimmäinen käyntimme on aina ilmainen, jolloin kartoitamme ja käymme läpi fysioterapian tarvettanne. Jos yhdessä sovimme, että hyödytte fysioterapiasta, varaamme seuraavan ajan. Yksi käynti maksaa 56 € + matkakulut, jotka ovat 6 € ja 19 € välillä riippuen siitä, missä asutte. Sovimme myös yhdessä, kuinka haluatte hoitaa laskutuksen: esimerkiksi neljän käynnin jälkeen, kuukausittain tai lähetteen oikeuttamien käyntien jälkeen.

Onko asiakkaan asuinpaikalla merkitystä?

Teemme fysioterapia-kotikäyntejä joustavasti pääkaupunkiseudulla yksityisiin koteihin, palvelutaloihin, hoivakoteihin, sairaaloihin ja niin edelleen. Tavoitteemme on, että kaikilla olisi mahdollisuus saada fysioterapiaa ja siksi tulemme asiakkaan luokse, asuinpaikasta riippumatta. Kysy lisää!

Kuinka usein fysioterapiaa olisi hyvä olla?

Riippuen asiakkaan tilanteesta määrittelemme fysioterapian tarpeen ja käyntien tiheyden. Esimerkiksi akuuttivaiheessa käyntejä saattaa olla hyvä olla useampi viikossa ja myöhemmin toimintakyvyn tai kunnon ylläpitovaiheessa esimerkiksi kerran viikossa.

Onko perussairauksilla vaikutusta?

Joillakin perussairauksilla saattaa olla vaikutusta fysioterapian toteutusmuotoon, tehoon tai tiheyteen. Otamme aina huomioon asiakkaan kokonaistilanteen fysioterapiaa suunnitellesamme ja tarpeen vaatiessa konsultoimme hoitavaa lääkäriä.

Voinko tulla vastaanotolle?

Meillä on myös vastaanottoa Helsingin Munkkivuoressa. Tiedustele erikseen ajanvarauksesta.

Minkälaisiin oireisiin tai tilanteisiin fysioterapiaa suositellaan?

Fysioterapialla voidaan vaikuttaa monenlaisiin oireisiin ja vaivoihin sekä ennaltaehkäisevästi että hoitamalla jo olemassa olevia vammoja, oireita ja sairauksia. Näistä vain muutamia mainitaksemme erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön rasitusvammat, nivelkulumat ja kivut, leikkauksen jälkitilat, aivoverenkiertohäiriön jälkitilat, Parkinsonin tauti, Alzheimerin tauti, MS, tasapainovaikeudet, kaatumisen pelko, ylipaino ja niin edelleen.

Teettekö hierontaa?

Teemme hierontaa ja muita manuaalisia hoitoja omalla hierontapöydällämme esimerkiksi koti- tai työpaikkakäynteinä.

Ohjaatteko ryhmäliikuntaa?

Ohjaamme ryhmäliikuntaa, tuolijumppia ja muita ryhmässä toteutettavia aktiviteetteja ympäri pääkaupunkiseudun. Liikunta ryhmässä on oiva tapa ylläpitää sekä fyysistä että sosiaalista hyvinvointia! Räätälöimme ryhmiä mielellämme tarpeisiinne sopivaksi.

Haluatko tietää lisää fysioterapian mahdollisuuksista sinulle tai omaiselle? Ota yhteyttä.

Meillä on käytössä maksuton kartoituskäynti. Hoidamme kaikki käytännön asiat mahdollistaaksemme, ettei asiakkaan taikka potilaan omaisten tarvitse huolehtia näistä. Jos haluat meidät kartoituskäynnille niin soita ja ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Jätä meille viestiä niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!