+358 40 152 6501 info@helsinginkotifysio.fi

Helsingfors hemfysio

Sociala fysioterapihembesök

LÄS MER

Fysioterapeutiska hembesök i huvudstadsregionen

Fysisk, psykiskt och socialt välbefinnande

Behöver ni hjälp med att komma igång eller har ni en sjukdom som gör vardagen annorlunda?

Vi kan hjälpa dig att öka levnadsnivån! Vi utför allt från upprätthållande fysioterapi till pre- och postoperativ fysioterapi, fysioterapi vid minnessjukdomar, neurologiska sjukdomar och i livets slutskede.

Varför hembesök?

Vi gör hembesök med eller utan remiss till bl.a. privata hem, servicehem, äldreboenden och sjukhus. Med hjälp av hembesök möjliggör vi att alla har möjlighet till fysioterapi. Ett fysioterapeutiskt hembesök skall vara ett positivt besök som förbättrar både fysiska och psykiska välbefinnandet och funktionsförmågan. Klienten sparar tid och energi för själva fysioterapin när fysioterapeuten kommer på hembesök. Vårt mål är att klientens levnadsnivå skall vara så bra som möjligt och att klienten skall klara sig i vardagens alla situationer.

FPA:s direktersättning 

Fysioterapihembesök kan utföras med eller utan fysioterapiremiss. Ifall klienten har en fysioterapiremiss och ett ikraftvarande FPA-kort är denne berättigad till direktersättning. Med andra ord behöver inte klienten själv söka ersättningen utan ersättningen dras av från klientens fysioterapifaktura och ersättningen söks av företaget.

Bor klienten på ett servicehem eller på sjukhus?

Inga problem, vi gör hembesök i helsingforsregionen till servicehem, äldreboenden, sjukhus etc. Hembesöket är en positiv upplevelse som skall göras med ett leende på läpparna. Förutom klientens fysiska kondition vill vi också att klienten skall må bra psykiskt.

Första besöket är gratis

Vården planeras alltid individmässigt där vi under första besöket kartlägger klientens tillstånd, gör utvalda tester och gör upp en vårdplan. Genom detta lägger vi upp möjligheten för att nå de bästa resultaten. Kartläggningsbesöket är ett besök för en eventuell fortsättning och detta besök är avgiftsfritt.

Boka tid eller be om en offert genom kontaktbegäran, mail eller genom att ringa oss på 040 152 6501.

Kundupplevelser

Mycket trevliga fysioterapeuter. Fysioterapin har förbättrat gången och uppstigandet. Den har även fått mig att våga gå i trappor igen. Christina Ö, 81 år.

Fysioterapin har varit nödvändigt och gjort nytta. Nuförtiden har jag lättare att gå och röra mig. Rörligheten har förbättrats. Lars, 86 år

Jag har spinalstenos vilket orsakar att känseln i mina ben blir sämre. Jag har märkt att med hjälp av fysioterapi hålls min kondition i sådant skick som den nu är. Och sedan är det den där psykiska grejen: alla hemfysioterapeuter är underbara människor! Anna-Liisa, 93 år.

Alla behöver motion och socialt umgänge för att må bra.

Fysioterapin kan vara förebyggande eller upprätthållande av kondition och muskelkraft men också viktig vid problem med stöd- och rörelseorganen, efter stroke eller vid andra sjukdomar. Genom vår sociala fysioterapi tar vi i beaktande helheten, inte bara det fysiska.

Fysioterapi för oss är så mycket mera än bara fysisk aktivitet. I vår fysioterapi, speciellt i vården av äldre kunder, betonas även det sociala välbefinnandet. Att kunden, samtidigt som vi tränar balans, styrka och trappgång, ska kunna prata, få sällskap och känslor av att lyckas.

Massage

Vill ni ha massage hem eller till kontoret?

Vi tar med oss allt som behövs och utför massagen där ni önskar!

Vill du veta mer om möjligheterna till fysioterapi för dig eller din anhörig?

Kontakta oss med blanketten eller ring: 0401526501.

Helsingfors hemfysio

Helsingin kotifysio / Helsingfors hemfysio grundades av Patrick Eriksson i februari 2012. I företaget jobbar tillfället fem fysioterapeutter.  Vi betjänar er både på finska och svenska.

040 152 6501

info(at)helsinginkotifysio.fi

I sammarbete med Konkordiahemmet, Munksnäshemmet

Helsingfors
hemfysio
fysioterapeuterna

PATRICK ERIKSSON

företagare,
fysioterapeut YH
Studerande: Master i rehabilitering

MARTINA BACK-OSMANI

fysioterapeut YH
Geriatrisen fysioterapian erityisosaajakoulutus
Studerande: Vanhustyön YAMK

ISABELLA WIKSTRÖM

fysioterapeut YH

JOSEFINE SUNDQVIST

fysioterapeut YH

LINNEA KALK

fysioterapeut YH

ANTTI MUSTALAHTI

fysioterapeut YH

KIM HARJU

fysioterapeut YH