+358 40 152 6501 info@helsinginkotifysio.fi

Kelakorvaus fysioterapiasta

Kelakorvaus fysioterapiasta 

 

Kela korvaa osan julkisen terveydenhuollon lääkärin tai yksityislääkärin määräämistä hoitojen ja tutkimusten kustannuksista, esimerkiksi fysioterapiasta. Korvaus on enintään taksan määrä ja taksan määrä on aikaperusteinen. Taksaluettelon löydät Kelan kotisivuilta. Korvauksen määrästä voit myös kysyä tarkemmin suoraan Helsingin Kotifysiolta. Kelan korvauksen saaminen edellyttää, että kuulut Kelan sairausvakuutuksen piiriin, minkä osoitat esimerkiksi voimassa olevalla Kela-kortilla.

Hoidon tai fysioterapian korvaaminen edellyttää, että hoito on suoritettu vuoden sisällä lähetteen kirjoittamisesta. Lääkäri voi määrätä myös useamman hoidon sarjan, jolloin kaikki hoitokerrat on käytettävä vuoden kuluessa siitä päivästä, jolloin lääkäri on lähetteen määrännyt. Fysioterapia voidaan toteuttaa myös kotikäynteinä, jolloin lääkärin lähetteessä tulee olla maininta kotikäynnin tarpeellisuudesta esimerkiksi potilaan toimintakykyyn viitaten. Myös fysioterapeutin kotikäynnin matkakuluista saa taksanmukaisen Kelan korvauksen.

Esimerkki: Lääkärin lähetteellä määräämä 45 minuutin fysioterapia-kotikäynti Helsingin Kotifysiolla maksaa 56 euroa. Kelan korvaustaksa siitä on 9 euroa. Kotikäynnin matkakulut 5 euroa/suunta lisätään käynnin hintaan. Näistä Kelan korvaustaksa on 1 euroa/suunta. Näin ollen Kela korvaa fysioterapia-kotikäynnistä 11 euroa ja asiakkaalle jää maksettavaksi 55 euroa.

Helsingin Kotifysio on sopinut Kelan kanssa suorakorvausmenettelystä, jolloin korvaus vähennetään automaattisesti laskusta ja asiakkaalle jää maksettavaksi vain oma osuus. Näin asiakas välttyy korvauksen hakemisprosessilta.

Haluatko tietää lisää fysioterapian mahdollisuuksista sinulle tai omaiselle? Ota yhteyttä.

Meillä on käytössä maksuton kartoituskäynti. Hoidamme kaikki käytännön asiat mahdollistaaksemme, ettei asiakkaan taikka potilaan omaisten tarvitse huolehtia näistä. Jos haluat meidät kartoituskäynnille niin soita ja ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Jätä meille viestiä niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!